Zpět na všechny články

Naučte se psát motivační dopisy jednou provždy!

Práce snů je na dosah! Jak? Stačí napsat motivační dopis, který vyrazí dech personalistům a zajistí vám pozvání na pohovor. Zapomeňte na průměrné výtvory, které se ztratí v hromadě. Napište dopis, který personalisty ohromí a získáte tak pozvání na vytoužený pohovor.

Práce snů je na dosah! Jak? Stačí napsat motivační dopis, kterývyrazí dech personalistům a zajistí vám pozvání na pohovor.Zapomeňte na průměrné výtvory, které se ztratí v hromadě. Napište dopis, který personalisty ohromí
a získáte tak pozvání na vytoužený pohovor.

Zaujměte hned první větou

Úvod vašeho motivačního dopisu musí být jako blesk z čistého nebe. Místo obvyklých frází, kde jste na pracovní nabídku narazili, začněte stručným představením. V něm uveďte o jakou pozici se ucházíte a jaké jsou vaše zkušenosti či dovednosti, které byste na dané pozici uplatnili. Vypíchněte ale pouze jednu maximálně dvě schopnosti. Zbytek uvedete v jiné části. V úvodu jde hlavně o to zaujmout.

A pozor! Důležité je, abyste motivační dopis adresovali konkrétní osobě. Nebylo v inzerátu uvedeno žádné jméno? Zkuste najít na internetu, kdo stojí v čele personálního oddělení.


Ukažte, že máte přehled

Firmy ocení, když si dáte tu práci a ukážete, že se o ně zajímáte. Že znáte jejich historii nebo nedávné úspěchy. Dejte jim vědět, co vás motivuje pracovat právě v této firmě. Prozkoumejte webové stránky, blogy nebo sociální sítě společnosti a najděte v čem dle vás vynikají nebo co se vám líbí. Libí se vám jejich nový produkt, služba, či přístup? Uveďte to v dopise!


Nebojte se dát najevo emoce

Nezapomeňte, že personalisté nehledají jen zkušenosti a schopnosti, ale také osobnost. Vyzdvihněte jeden klíčový moment ze svého pracovního života, který vás nejvíce vystihuje. Pokud jste se například podíleli na úspěšném projektu, popište ho. Dejte najevo své emoce a nadšení z odvedené práce. Uveďte pár zkušeností a vlastností, které z vás dělají vhodného kandidáta, ale s množstvím to nepřehánějte. Spíše ne želaborát o sobě, napište, co vás zaujalo na nich. Nepíšete životopis, ale motivační dopis.


Směřujte do budoucnosti

Vaším cílem je ukázat, že jste nejen vhodným kandidátem pro aktuální pozici, ale že se také vidíte ve společnosti dlouhodobě a máte ambice růst společně s ní. Vyjádřete svou vášeň pro obor a svou motivaci k dosahování úspěchů.


Vyzvěte k akci

Nejdříve jim poděkujete za jejich čas, který vám věnovali při čtení vašeho motivačního dopisu. Poté přistupte k výzvě ke kontaktování. Můžete například uvést, že případné dotazy rádi zodpovíte na osobním pohovoru. Nebo že vás pro doplňující informace mohou kontaktovat na uvedeném telefonním čísle nebo na e-mailu.


Buďtezkrátka originální, upřímní a zaměřte se na to, co vás děláunikátními. My věříme, že díky těmto tipům pro vás psanímotivačního dopisu už nebude noční můra.

Další články

Postaráme
se o to za vás!

Vyplňte nám svůj kontakt, my se co nejdříve ozveme a pomůžeme vám najít tu nejlepší práci, kterou budete srdcem milovat.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Copyright © 2023 ProJobEU - Všechna práva vyhrazena! Webové stránky vytvořil: