Zpět na všechny články

7 osvědčených tipů, jak zářit na pohovoru a získat vysněnou práci!

Přijímací pohovor je důležitým krokem na cestě k vaší vysněné práci. Ale jak se připravit a vyčnívat mezi konkurencí? V našem článku vám přinášíme 7 osvědčených tipů...

Přijímací pohovor je důležitým krokem na cestě k vaší vysněné práci. Ale jak se připravit a vyčnívat mezi konkurencí? V našem článku vám přinášíme 7 osvědčených tipů, které vám pomohou zářit na pohovoru a získat vaši vysněnou práci. Příprava na pohovor je prvním krokem k jeho zvládnutí!

1. Proveďte výzkum

Přijít na pohovor a nevědět základní informace o dané společnosti je chyba spousty uchazečů. Ukažte na pohovoru, že jste se o společnost zajímali a vypíchněte události/produkty/úspěchy, které na vás zapůsobily. Nezapomeňte ani na krátkou historii nebo zjistit si majitele společnosti. Chybu určitě neuděláte. Ba naopak! Čím více ukážete, že jste věnovali svůj čas zjišťováním si informací o společnosti, tím více zapůsobíte a ukážete, že jste připraveni
a schopni se orientovat. Pozor ale na monotónní předčítaní či přeříkávání základních informací. Snažte se vypíchnout to, co vás zajímá a co je relevantní vůči dané pozici.

2. Cvičte odpovědi na otázky

Můžete vypadat komicky, ale trénink dělá mistra. Představte si, jaké otázky vám mohou být položeny a trénujte na ně odpovídat. Zkuste si odprezentovat vaše silné stránky, dovednosti, úspěchy. Jakým otázkám se určitě nevyhnete? Máme pro vás 5 nejčastějších:

  • Jak jste se o pozici dozvěděl/a?
  • Co víte o naší společnosti?
  • Povězte mi něco o sobě.
  • Jaké jsou vaše silné/slabé stránky?
  • Proč bychom si měli vybrat právě vás?


Otázek je nepřeberné množství a nikdy nevíte, na co se vás zeptají. Je ale dobré najít si otázky na internetu a zkoušet si na ně odpovídat.

3. Představte si že jste již uspěli

Vizualizace je mocný nástroj. Představte si, že jste již úspěšně prošli pohovorem. Zvýšíte tím svou sebejistotu, která se projeví během skutečného pohovoru. Ale pozor na slušné chování! Až moc velké sebevědomí působí spíše negativně.


4. Nácvik komunikace a tělesného jazyka


Dbejte na svůj hlas, tempo mluvy a tělesný jazyk. Zkuste si svůj projev nahrát, abyste viděli, jak se tváříte, jak rychle mluvíte nebo jak sedíte. Ujistěte se, že vaše komunikace je jasná, příjemná a sebevědomá. Nezapomeňte na úsměv! Každý má raději usměvavé lidi, než zamračené morouse. Vyvolejte v personalistovi pozitivní emoce.

5. Připravte si otázky

Pohovor je také příležitostí pro vás, abyste získali informace o společnosti a pozici. Připravte si několik otázek, které ukážou váš zájem. A nebojte nemusíte složitě vymýšlet desítky otázek. Ptejte se na to, co vás doopravdy zajímá. Co jste se třeba nedozvěděli na jejich stránkách. Koukněte také na internet na příkladové otázky a inspirujte se.

6. Vytvořte si seznam úspěchů

Připravte si seznam svých dosavadních úspěchů, projektů nebo situací, ve kterých jste dosáhli vynikajících výsledků. Tento bod sice trochu patří k bodu ohledně otázek, ale je důležité mít opravdu srozumitelně připravené vaše úspěchy. Dejte si pozor na nudné chvástání se. Mějte jasně definované, co chcete říct, co chcete vypíchnout a na co jste pyšní.

7. Buďte sami sebou

Ačkoli je pohovor pro spoustu lidí nervy drásající, snažte se uvolnit a být sami sebou. Personalisté hledají nejen schopnosti a zkušenosti, ale také osobnost, která zapadne do konceptu jejich společnosti. Proto se nepřetvařujte, ale buďte sami sebou. Díky přetvářce byste možná zazářili o něco více, ale následná realita by zklamala vás i je.


Přípravaje klíčem k úspěchu! Čím více se připravíte na pohovor,tím více se budete cítit jistí a připravení na všechnyotázky a výzvy, které přijdou. Ať už je váš pohovor zítranebo za týden, díky těmto tipům budete připraveni na získánísvého vysněného pracovního místa. Hodně štěstí!



Další články

Postaráme
se o to za vás!

Vyplňte nám svůj kontakt, my se co nejdříve ozveme a pomůžeme vám najít tu nejlepší práci, kterou budete srdcem milovat.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Copyright © 2023 ProJobEU - Všechna práva vyhrazena! Webové stránky vytvořil: